A och O på en arbetsplats är att det råder ett bra arbetsklimat som gör att medarbetarna trivs på arbetsplatsen. Varje år utses just Sveriges bästa arbetsplats och förra året vann King.

3669252-portrait-of-elegant-businessman-in-his-office

När Sveriges bästa arbetsgivare 2014 utsågs stod företaget King som vinnare, precis som förra året. I undersökningen rankar de olika företagens medarbetare hur de ser sitt företag i fyra olika kategorier. Dessa kategorier är jobbegenskaper, människor och kultur, avancemangsmöjligheter, ersättning samt image och rykte. De arbetsgivare som är mest populära brukar ha det gemensamt att de rankas väldigt högt i de två första kategorierna. Läs mer.

Viktiga kriterier för en trivsam arbetsplats

Vad krävs då för att medarbetarna ska uppleva en arbetsplats som bra och trivsam? Ja, det beror lite på vem man frågar men något som många tycker är viktigt är att det råder ett öppet arbetsklimat på arbetsplatsen och att man respekterar varandras kompetens på företaget, skriver Aftonbladet. Något annat som är viktigt är att arbetsklimatet är kreativt och att man känner en frihet och trygghet i jobbet. Ytterligare något som är viktigt är att medarbetarna känner sig uppskattade och sedda.

Uppnå kriterierna med enkla medel

Alla dessa viktiga kriterier går att uppnå med relativt enkla medel. Exempelvis kan man få medarbetarna att känna sig uppskattade genom att ge positiv feedback och kanske ge dem en extra fin julklapp om de levererar ett bra resultat. Man kan hitta sådana här företagspresenter till bra priser på nätet. För att få arbetsklimatet att bli mer öppet kan man se till att alla får sin röst hörd och för att skapa högt i tak kan till exempel högsta chefen vara mer närvarande i den allmänna diskussionen på arbetsplatsen. För att skapa en kreativ arbetsplats kan man boka in möten och seminarier där medarbetarna kan bolla idéer och man bör även skapa tid för medarbetarna att vara kreativa.